Coronamaatregelen verlengd t/m dinsdag 9 februari 2021

12 januari 2021

Het kabinet heeft dinsdagavond 12 januari 2021 aangekondigd dat de "lockdown" wordt verlengd met drie weken. De maatregelen gelden nu t/m dinsdag 9 februari 2021.

Onderstaand de regels die specifiek voor het tennis van toepassing zijn.

Vrij tennissen

• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen. Alleen enkel spel dus. Zij houden 1,5 meter afstand.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen in groepsverband.
  • Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
  • Ga na afloop meteen naar huis. Op het park blijven hangen is niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.

Trainingen

• Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1,5 meter afstand dit is exclusief trainer.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag trainen in groepsverband en hoeven tijdens de training onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Na afloop van de training het park zo snel mogelijk verlaten.

Clubhuis

• De kantine is gesloten alsmede de kleedlokalen en douches. In noodgevallen kan men gebruik maken van het toilet.

Toeschouwers

• Toeschouwers zijn op het park niet toegestaan. Ouders mogen dus ook niet komen kijken bij de tennisles van hun kinderen.

Wedstrijden/toernooien

• Georganiseerde wedstrijden voor volwassenen zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond, rode draad, laddercompetitie of clubkampioenschappen.
  • Onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd t/m 17 jaar (met teams) van de eigen vereniging zijn wel toegestaan. Hier geldt geen maximale groepsgrootte.

Algemene richtlijnen

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Schudt geen handen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens het tennissen klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid.