De spelersbanken van Tennisclub Maasniel

09 juni 2019

Wanneer ze konden praten zouden ze waarschijnlijk veel te vertellen hebben die spelersbanken van de tennisclub.

Hoe ze de tennissers van toen en nu hebben ondersteund tijdens hun pauze bij de baanwissel of hoe ze gefungeerd hebben als pakezel van de meegebrachte tassen en rackets en hoe dikwijls ze wel niet verplaatst zijn door de groundsmen en leden van de club.

Wat ze gehoord hebben over tactische aanpak van de volgende game, het gemopper over de spelresultaten of de (goede of slechte) fore -of backhand van de tegenstander, we zullen het nooit te weten komen.

Hoe vaak ze niet natte voeten kregen omdat ze, in de periode van de gravelbanen, na een forse regenbui uren met de benen in het water stonden. Hoe ze het als "plezierig" hebben ervaren, die eens in de zoveel tijd grote schoonmaakbeurt en hoe blij ze waren met een nieuwe laklaag voor de lattenzitting.

Het zijn zware jongens die spelersbanken van de tennisclub, waarschijnlijk hebben ze daarom al die tijd overleeft. Maar de vraag is; moeten ze plaats maken voor lichtgewichten? De spelersbanken van Tennisclub Maasniel zijn HISTORISCHE BANKEN en mogen mijns inziens niet zo maar aan de kant gezet worden. Misschien kunnen we er twee opknappen en behouden voor het nageslacht (b.v. gebruiken zitbank voor een biertafel op het terras).

Kortom laten we de laatste nog beschikbare tastbare herinnering van Tennisclub Maasniel koesteren, en niet zo maar aan de kant zetten, dat past niet bij onze 40 jarige tennisclub.

Henk ten Vaarwerk