Nieuwjaarswandeling 2020

14 januari 2020

Op zaterdag 4 januari j.l. melden zich totaal 65 leden bij de tennisclub voor de Cultuur Historische wandeling door Maasniel, die gekoppeld is aan de nieuwjaarsborrel met snert.

Iedereen en met name de echte Maasnieldenaren zijn erg nieuwsgierig wat de gidsen Fons van den Broek en Riny Gisberts wel niet te vertellen hebben over Maasniel. Het werd een mooie en verrassende wandeling door en rondom het dorp, waar werd verteld over Huize de Thooren, de Maasnielderbeek, het oude Gemeentehuis, het Betjesplein met zijn putten en de onlangs geplaatste plaquette die in 1973 aan de toenmalige kleuterschool "de Rakkertjes" geschonken is. Zelfs huis de Tegelarije werd bezocht, kortom een interessante wandeling met voor velen nieuwe wetenswaardigheden.

Voor dat het donker werd arriveerde iedereen bij het warme clubhuis van de tennisclub waar geproost werd op het nieuwe jaar en het bestuur voor lekkere snert (van de Biekeuke Schreurs) had gezorgd. Voorzitter Martin Krabbenborg hield een korte toespraak en wenste iedereen een mooi en gezond sportjaar toe. Fijn voor de club dat twee leden van de club weer wat leuks voor de andere leden hebben verzorgd, met die clubgedachte starten we het Nieuwe Jaar weer goed.

Henk ten Vaarwerk