Vroege Ochtendwandeling 10 november 2019

11 november 2019

Op zondag 10 november was de vroege ochtendwandeling van onze tennisclub, voor velen iets te vroeg, maar voor de liefhebber een niet te missen wandeling.

Om 08.30 uur vertrek vanaf Vlodrop Station, de rijp lag nog op de heide en de weiden, de ochtendzon was er al en de 38 deelnemers hadden er zin in.

Het thema was; het Wilde Zwijn op de Meinweg en Noud de Ponti vertelde alles over het leven van het wilde varken en trok vergelijking met de mens; het leven in groepen, de rangen en standen, het koesteren van de jongen en hij liet ons zelfs de badkamer (zoel plek) van de wilde varkens zien. Ook vertelde hij over het beheer, het maximale aantal varkens op de Meinweg en de afspraken over het jagen (afschot) op dit wild. Kortom een leerzame, mooie, frisse en zonnige wandeltocht waar menigeen die deze winter een lekker stukje wild gaat eten aan terug zal denken.

Op de terugweg richting Hotel St. Ludwig, waar het spek en de eieren al bijna in de pan zaten, werd de gerestaureerde begraafplaats van de paters van klooster St. Ludwig bezocht om onder andere te kijken hoe de namen van de overledenen weer opnieuw op de zwarte kruizen waren gezet.

De wandeling werd afgesloten onder het genot van koffie, vlaai en/of spek en eieren. Kortom een fijne start van een mooie zondag.

Henk ten Vaarwerk