Laddercompetitie

Laddercompetitie 1 juni t/m 31 december 2022

Vanaf 1 juni gaat de laddercompetitie bij Tennisclub Maasniel van start! Speel jij vaak met dezelfde leden en wil je wel eens afwisseling of ben jij als nieuw lid op zoek naar contacten binnen de vereniging? Schrijf je dan in voor de laddercompetitie! Er is een laddercompetitie voor heren enkel en dames enkel.

Wat is de Laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijd tennis. Je kunt spelers die 1, 2 of 3 plekken boven je staan uitdagen maar ook spelers die 1,2 of 3 plekken lager staan uitdagen.

Wanneer?

Je kunt de wedstrijden spelen tussen 1 juni en 31 december 2022. Inschrijven kan per direct zolang de laddercompetitie bezig is. Als je je na 1 juni inschrijft, start je onderaan de ladder.

Hoe schrijf je je in voor de Laddercompetitie?

Aanmelden kan op 2 manieren:

•  ClubApp: in de Clubapp ga je onderaan naar ‘Spelen’, dan rechtsboven ‘wedstrijden’ en       vervolgens naar ‘ladder’. Je ziet vervolgens welke laddercompetities voor jou beschikbaar zijn.   Selecteer de ladder waar jij je voor wil inschrijven.
  •   www.tennisclubmaasniel.nl: Inloggen bij ‘Mijn Club’ en dan naar tabblad ‘Laddercompetitie’.    Je ziet vervolgens welke laddercompetities voor jou beschikbaar zijn. Selecteer de ladder waar    jij je voor wil inschrijven.

Hoe kun je spelers uitdagen?

Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Het is de bedoeling dat er na de uitdaging binnen 5 dagen gespeeld wordt. Vergeet niet om een baan te reserveren. Je kunt pas een baan reserveren 48 uur voor de te spelen wedstrijd.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien?

In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Puntentelling

•   Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen, en zet samen een alarm op een telefoon ·
  •   Je speelt om 2 gewonnen sets, tot 5 games. Bij 4-4 speel je een tiebreak tot 7 punten (met 2        punten verschil).
  •   Een 3e set is een tie-break tot 7 punten (met 2 punten verschil).
  •   Je speelt gewoon met voordeel en nadeel.
  •   Er is altijd een winnaar.  Degene die voor staat na 1 uur spelen wint de set. Het punt dat op       dat  moment gespeeld wordt telt niet mee. Bij een gelijkspel speel je nog 1 punt. Is de stand 1-   1 in sets, speel je nog een punt voor de match.

Waar voer ik uitslagen in?

Na afloop van de wedstrijd voer je in de `Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Doe dit zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd.  Je kunt de uitslagen invoeren in de ClubApp of via de website. Lukt het invoeren niet, stuur dan een mail met de uitslagen naar de [email protected] Je vult de setstanden in zoals gespeeld (dus ook een niet afgeronde 2e set kan ingevoerd worden)  en als er een tiebreak voor de 3e set is gespeeld (of 1 punt), vul je dit in als 1-0 of 0-1 door een extra set toe te voegen. Je tegenstander moet hierna de uitslag accepteren of weigeren. Als de uitslag (per ongeluk) verkeerd is ingevoerd, kies je voor weigeren en neem je contact op met Frans Gubbels. Hij zal dan de juiste uitslag invoeren.